Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Поставьте предложения в Present Indefinite или Present Continuous.




a) It is nine o’clock. Sam usually (to red) his newspaper at night, but at the moment he (to read) an interesting book.

b) It often (to rain) in England.

c) The friends (to go) to the cinema now.

Поставьте предложения в Past Indefinite и сделайте вопросительную и отрицательную формы.

a) Mike (to walk) to the corner.

b) They (to sell) their house.

c) The teacher (to finish) the work.

Поставьте предложения в Present Continuous и сделайте вопросительную и отрицательную формы.

a) My brother (to study) English here.

b) She (to listen) to the radio now.

 c) The teacher (to ask) the students.

Напишите общий вопрос и специальные вопросы (who?, What, When? Where? и т.д.) к следующим предложениям.

 a) Tom gets up at 8 o’clock every morning.

b) My brother is studying English here.

c) Nina went to the forest last summer.

Read and translate the text

Text: Vitamins

The food constituents known as vitamins are important in nutrition even though they are required in small amounts. Vitamins are essential for good nutrition and health and for normal development the principle members of vitamin groups are A, B, C, D.

 We obtain the most part of vitamins directly from food. Vitamins A was first discovered in butter, egg yolk, fish liver oil and green vegetables. It can be obtained from other foods of animal origin. Our body can manufacture it from carotene found in green leaves and some tubers.

 This vitamin is stable to heat. It is a fat-soluble substance and does not dissolve in water. But it is not stable to light, especially to ultra-violet light. Foods which are rich in vitamin A are butter, cheese, cream, eggs, fish, oil, fruits liver, milk. It is essential for eyes, nerves growth and the maintenance of bodily vigor at every stage of existence.

Vitamins B. The exact amount of vitamin B for human health is not known. But it prevents “beriberi” and other severe nervous disturbance in a human body. In common with the most other vitamins vitamin B is necessary for normal growth.

Vitamins C. The citrus fruits (oranges, lemons, grapefruits) are sources of vitamin C. Tomatoes, raw cabbage and onions also contain vitamin C. Apples, bananas, carrots and potatoes contain some, but they are important sources only if eaten in large amounts. If shortage of vitamin C causes scurvy, the teeth fall out.

Vitamin D or sunshine vitamin is really “stored sunshine” in food. This storage is due to the presence of ergosterol, a fat like substance in food, which is called a provitamin D. Under direct explosure to the sun or ultra-violet light for short daily periods, this substance is converted into vitamin D in the body. This vitamin is developed and maintenance of bones and teeth. Sources of vitamin D are: butter, egg yolk, fish liver oil, oily fish.

 Answer the questions.

1. What is the essential part of nutrition?

2. What are the members of vitamin groups?

 3. From what do you obtain the vitamins?

 4. In what was the vitamin A discovered first?

5. How can our body manufacture vitamin A?

 

 

Библиографический список

1. Агабекян, И.П. Английский язык для обслуживающего персонала/ И.П. Агабекян. – М.: ТК Велби, Проспект, 2006.-248с.

2. Базанова, Е.М. Английский язык: 350 текстов, диалогов и упражнений по английскому языку для развития навыков устной речи/ Е.М. Базанова, Т.С. Путиловская. – М.: Дрофа, 2000. – 480с.

3. Бондарева, Л.В. Английский язык: учебное пособие для абитуриентов вузов/ Л.В. Бондарева, Т.И. Борисенко, Т.В. Валентей. – М.: КДУ, 2006.- 376с.

4. Брюсова, Н.Г. Английский язык: 2770 упражнений и тестов для школьников и поступающих в вузы/ Н.Г. Брюсова, И.М. Васильева, И.Ю. Истомина. – М.: Дрофа, 1999.-432с.

5. Глускина, Э.Л. Этикет/ Э.Л. Глускина. – М.: «Астрель», 2000. – 118с.

6. Гузеева, К.С. Английский язык: Справ. Материалы: Кн.для учащихся. – 3-е изд. – М.: Просвещение, 1995. – 288с.

 7. Дарская, В.Г. Новый деловой английский/ В.Г. Дарская, К.В. Журавченко, Л.А. Лясецкая.-М.: Вече, 2005.- 672с.

8. Колкер, Я.М. Практическая методика обучения иностранному языку: Учебно пособие/ Я.М. Колкер, Е.С. Устинова, Т.Н. Еналиева. – М.: Издательский центр «Академия», 2001.-264с.

 

 










Последнее изменение этой страницы: 2018-04-12; просмотров: 221.

stydopedya.ru не претендует на авторское право материалов, которые вылажены, но предоставляет бесплатный доступ к ним. В случае нарушения авторского права или персональных данных напишите сюда...